VALORS I COMPROMÍS SOCIAL

Marc Monguilod i Fornés, director del Càmping La Tordera:

“Com empresa, hem de poder col·laborar amb altres entitats, per crear junts, en aquests moments de crisi, canvis per un futur millor pels nostres infants”

Sin título

La crisi econòmica ha fet disminuir la inversió en polítiques de benestar social . El resultat: cada cop més nens estan en situacions de pobresa.  A Espanya, i igualment a Catalunya, representen el 20% dels nens. Les fundacions que s’han dedicat tradicionalment a aquest tipus de suport pateixen les dificultats del finançament públic.

Marc Monguilod i Fornés: “El nostre càmping va decidir actuar, i a través de donacions continues que començaren el dia 15 de maig del 2013 (Dia internacional de les Famílies), part dels diners que es recapten a través de la nostra web són destinats al projecte durant tot l’any. Aquest diners es destinen al projecte Casal en Família de la Fundació IReS. Les retallades en polítiques de benestar fan que el projecte perilli i per això ens hem decidit a ajudar-los.”

Fundació IReS i el projecte Casal en família

Des de fa més de 40 anys la Fundació IReS s’ha dedicat a donar suport social, psicològic i pedagògic a persones en situació de risc d’exclusió social. Amb el projecte Casal en Família, la Fundació treballa per a proporcionar als menors un entorn familiar adequat, garantir el seu desenvolupament integral i eliminar els factors que podrien ser causa de desprotecció; preservar la integritat de les famílies i evitar la separació dels menors.

Un futur incert pels nostres infants

L’empobriment de moltes famílies fa que, no només hi hagi un efecte directe sobre la situació dels pares sinó que els seus fills perdin qualsevol oportunitat d’integració social. Un estudi recent de la UNICEF (Innocenti Research Centre, Abril del 2013) sobre el desenvolupament de la infància en països desenvolupats mostra que mentre els Països Baixos mantenen la primera posició en el rànquing, l’Estat Espanyol ha passat de la cinquena posició en el 2009-2010, a la dinovena posició el 2013.

Col•laboració

Partint de la base que cada cop és més difícil trobar fons per continuar projectes com Casal en Família, la Fundació IReS  està contínuament treballant per establir col•laboracions amb organitzacions amb voluntat de col•laborar en programes de Responsabilitat Social. En aquest sentit, Càmping La Tordera s’ha ofert a donar un euro per cada nit d’estada reservada a través de la seva web al projecte Casal en Família. Aquest projecte, va ser iniciat amb fons provinents de la Marató contra la Pobresa de TV3 i, amb la voluntat manifesta de la Fundació de poder mantenir-lo,  Càmping La Tordera espera poder col•laborar per aconseguir els fons suficients per garantir-ne la continuïtat.

Donació 2013:    786 €

Donació 2014: 1.197 €

Donació 2015: 1.238 €

Donació 2016: 1.582 €

Podeu veure la seva pàgina i la resta de projectes en els que hi participen:
Fundació IRes: “Una experiència única gràcies al Càmping La Tordera”

També podeu fer donacions particulars al projecte a través del compte de la Fundació per a la Reinserció Social IReS:
BBVA: 0182 – 2342 – 15 – 0201515591
Referència: CASAL EN FAMILIA (Fundació IReS – Càmping La Tordera)

logo Fundacio IReS