Carnestoltes a Calella de Mar

Per Carnestoltes l’Ajuntament de Calella organitza festejos per celebrar-ho. I s’inicia com és tradicional amb el dijous previ al diumenge de Carnaval, el Dijous Gras, també conegut com Dijous Llarder; és un dia que la festa que té com a protagonistes als infants, amb animacions infantils.

Tradicionalment el dijous gras o dijous llarder era el primer dia del Carnaval. És tradicional menjar botifarra d’ou i truita amb botifarra. A l’hora d’esmorzar, per postres o per berenar, també es menja la coca de llardons. És el dia que s’inicia el temps d’excessos just abans de començar les set setmanes d’abstinència de la propera Quaresma.

El dissabte de Carnaval es celebra la Rua infantil que es clou amb un extraordinari berenar popular per als més menuts. Al vespre, sopar i tradicional ball de Carnaval amb orquestra

El següent cap de setmana té lloc la Gran Rua de Carnestoltes de l’Alt Maresme entre Calella i Pineda de Mar, que organitza la Comissió de Carnestoltes de l’Alt Maresme i que patrocinen els ajuntaments d’ambdós municipis. La gran Rua finalitza amb un gran ball.

 

 

 

 

www.carnavalaltmaresme.com